E-post: post@sandehistorielag.no
Besøksadresse: Prestegårdsaleen 23B
Kontoret er betjent mandager (og de fleste tirsdager) kl: 10:00 – 13:00  (stengt i juli)

Bli medlem.
Innmeldingsskjema

Bli medlem.
Innmeldingsskjema
pdfRegister-Rundt_Sandebukta_1988-2017.pdf

Utgavene fra 1989, 1990, 1994, 1996, 2004, 2005,2010, 2011,2013, 2014, 2015, 2016 og 2017  kan kjøpes hos Sande Historielag

rundt sandebukta 2016

Rundt Sandebukta 2016 kan kjøpes hos: Biblioteket, Sandvina bokhandel,  Vic, Rådhuset og på vårt kontor. Vi har også noen tidligere utgaver til salgs. Dersom bladet ønskes tilsendt vil det tilkomme porto.

Søndag 12 mai arrangerte Sande historielag tur til Angerskleiva. Selv om det regnet på formiddagen kom det det ikke en dråpe under turen. Angerskleiva var før 1793 en del av datidens ”E18” mellom Oslo og Kristiansand. Kleiva var beryktet for og være både farlig og bratt og vanskelig. Og den var nok det når en skulle ta seg opp eller ned med hest og slep eller last. Men i dag, med godt skotøy og sekk på ryggen er den en fin skogstur. I Angerskleiva finner en mange synlige tegn etter veien, inkludert hulveger. Noe som en legger godt merke til med øye og luktesansen er Ramsløken som sies å være den norske varianten av hvitløk. Det finnes en god del nedskrevet materiale av folk som har vært på reise gjennom Sande. Både konger og bisper og deres følger har vært i Angerskleven som reisende. Kanskje kommer noen av ryktene om den ”farlige Angersklev” fra nettopp danskekongene som jo var vant til ett noe flatere landskap..?

På toppen av kleiva, litt til siden er Røverkollen, med fin utsikt nordover mot Sandebygda og fjorden. Her ble det kaffestopp og hyggelig prat. Godt Ispedd med historisk tilsnitt.Alle som var med var fornøyde med turen.

Nesten på toppen av Angerskleiva-1en liten del av Ramsløken -1